Logo bredavandaag.nl
Gemeenteraadsvergadering, vooraan Frans Szablewski.
Gemeenteraadsvergadering, vooraan Frans Szablewski. (Ilse Lukken)

‘Provincie ondersteunt mensen bij vinden baan’

  Politiek

BREDA - Nog iets meer dan een week en dan mag ook Breda naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. BredaVandaag vraagt Bredase kandidaten waarom een gang naar de stembus van belang is. Vandaag: Frans Szablewski, tussen 2006 en  2014 acht jaar raadslid in Breda.


“In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de FNV als onderhandelaar/vakbondsbestuurder. Ook ben ik namens de FNV lid van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt West Brabant en bestuurslid van het Regionaal Werkbedrijf West Brabant.”
“Ik ben vader van twee dochters en een zoon en opa van Evi en Mila en in mijn vrije tijd speel ik gitaar en kuier veel door de stad Breda.”
“Ik sta op plaats 20 van de PvdA kandidatenlijst en hoewel dit niet direct een verkiesbare plaats is, wil ik wel een bijdrage leveren aan een goede verkiezingsuitslag door veel stemmen te vergaren in Breda en omgeving.”
“Mijn deskundigheid ligt  vooral op het vlak van sociale zaken/werkgelegenheid, Volkshuisvesting/ruimtelijke ordening en bij het zorgen dat iedereen die dat wil kansen krijgt om zichzelf te ontwikkelen en kansen krijgt om op de arbeidsmarkt.”

Waarom is wat in de Provincie gebeurt belangrijk voor Breda?
“Op de eerste plaats omdat de provincie toezicht houd op de financiën van de gemeente, maar ook omdat de provincie een belangrijke rol heeft bij het bouwen van woningen en de ruimtelijke ordening en natuurbeheer. De Provincie is daarnaast actief bij het ondersteunen van arbeidsmarktinitiatieven, bijvoorbeeld bij geld voor regionaal arbeidsmarktbeleid.”

Een concreet voorbeeld?
“Recent is de discussie over het boren naar schaliegas actueel en daarin heeft de provincie ook een belangrijke stem. Ook het ondersteunen mobiliteitscentrum om de gevolgen van de ontslagen bij Phillip Morris en al haar toeleveringsbedrijven op te vangen is een voorbeeld. Voor Breda is ook de rol van de Provincie bij het beperken van de glastuinbouw en het milieu- natuurbeheer belangrijk.”

Waarom moeten mensen op Frans Szablewski stemmen?
“Op de eerste plaats moeten mensen op de PvdA stemmen. Om Breda ook een stem te geven in de Provinciale Staten is een stem op mijn in ieder geval een garantie dat het geluid uit Breda gehoord zal worden. Een stem op mij is vooral een stem op een gedreven en kritisch PvdA-lid die elke dag ziet hoe de crisis er heeft ingehakt bij mensen.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief