Logo bredavandaag.nl
NAC is gedegradeerd naar de eerste divisie. En dat komt hard aan bij alles en iedereen met een NAC-hart.
NAC is gedegradeerd naar de eerste divisie. En dat komt hard aan bij alles en iedereen met een NAC-hart. (Peter Visser)

Extra cameratoezicht rondom NAC-stadion en Valkenberg

  Politiek

BREDA - Breda gaat in februari camera’s plaatsen rond het NAC-stadion. Dat meldt burgemeester Paul Depla in een brief aan de Bredase gemeenteraad.


De wijzigingen in het toezicht rondom het NAC-stadion gebeurt naar aanleiding van de ongeregeldheden rondom het degradatieduel van NAC tegen Roda JC op 31 mei 2015. Depla: “Al enkele keren is gebleken dat relschoppers nu proberen via de Stadionstraat bij de bezoekende supporters te komen. De bezoekende supporters komen aan en vertrekken via de Rat Verleghstraat. Dit leidt dat tot confrontaties met de politie langs en op de aan de Stadionstraat gelegen parkeerplaatsen.”

De camera’s worden daarom geplaatst aan de zijde van de Stadionstraat. “Dit omdat het hier om toezicht op de openbare weg gaat. Niet alleen voor de aansturing van politie-eenheden op straat, maar ook om na ongeregeldheden relschoppers te kunnen identificeren en aan daders omgevingsverboden op te kunnen leggen,” aldus Depla.

De camera’s in park Valkenberg werden al eerder aangekondigd. Ze zijn nodig vanwege het onveilige gevoel dat bezoekers ervaren. Uit een enquête bleek dat bezoekers het park geen plek vinden waar je ‘s avonds en ‘s nachts moet verblijven of door heen moet lopen. Daarom komt er cameratoezicht aan het park en in de Willemstraat, waardoor er een veilige route ontstaat tussen het station en de binnenstad.

Voordat het zo ver is, worden er eerst ondergrondse voorzieningen aangebracht. Het gaat hierbij om mantelbuizen en glasvezel. Depla: “Daarbij moet uiteraard ook de basis op orde zijn. Zo ben ik vanuit de raad er op geattendeerd dat een aantal lantaarnpalen defect zijn. Deze melding is doorgezet naar de betrokken gemeentelijke afdeling die inmiddels aangegeven heeft dat de verlichting is hersteld. De verlichting in het park is vanzelfsprekend ook belangrijk voor een effectief cameratoezicht”, aldus de burgemeester, die verwacht dat in medio 2016 de beveiligde looproute gerealiseerd is.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief