Logo bredavandaag.nl
De eerste raadsvergadering na het terugtreden van het college.
De eerste raadsvergadering na het terugtreden van het college. (Wijnand Nijs)

Recesreflectie VVD: 'Ik ben trots op de ambitie die er getoond wordt'

  Politiek

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Die laatste weken van het jaar zijn bij uitstek geschikt voor het opmaken van de balans en het overdenken van het voorbije jaar. Dat is dan ook wat BredaVandaag vraagt aan de fractievoorzitters van de Bredase politieke partijen. Hoe kijken zij naar het roerige jaar dat achter hen ligt? Vandaag: Thierry Aartsen van de VVD.


Wat was het hoogtepunt van de afgelopen jaar?
Het hoogtepunt voor de VVD in 2015 was natuurlijke het aantreden van de nieuwe coalitie en het nieuwe College. Er is nu een coalitie die kiest voor belastingverlaging, die gaat voor nieuwe economische impulsen in de stad en die ambitie durft te tonen. Daar ben ik erg trots op. Het begin van het jaar werd gekenmerkt door een instabiele coalitie met een nipte 1 zetel meerderheid, waardoor er veel spanning in de politiek was. Nu hoeven we ons in de Bredase politiek niet meer bezig te houden of iedereen wel aanwezig is, maar kunnen we focussen op vooruitgang. De keuze voor een brede coalitie van VVD, D66, SP en PvdA doet meer recht aan de verkiezingsuitslag van 2014 maar is er ook meer stabiliteit in het stadsbestuur waardoor de ambitie van het College flink omhoog is gegaan.

Wat was het dieptepunt van de afgelopen jaar
Het dieptepunt van 2015 was zeker de sfeer binnen de Bredase politiek in het begin van het jaar. Ik zit sinds 2010 in de gemeenteraad en ik heb die verzuurde sfeer zo nog nooit mee gemaakt. Dat was erg vervelend. Ik ben blij dat de sfeer nu anders is en de spanning er van af is. 

Wat kan de partij het komende jaar beter doen?
De VVD gaat komend jaar scherp zijn op de ambitie van het College. Er liggen veel kansen voor de stad Breda en haar dorpen. De economie trekt weer aan, de huizenprijzen stijgen en consumenten geven weer meer geld uit. Het College moet nu aan de slag gaan met plannen voor de toekomst zoals Het Verhaal van Breda of de mogelijkheden voor het doortrekken van de Haven en de Nieuwe Mark.

Op welk dossier/onderwerp komt de focus te liggen? (en ja, dan mag er slechts één gekozen worden)
Het jaar 2016 wordt natuurlijk hét jaar van de opening van het nieuwe station en Via Breda. De afgelopen 15 jaar hebben hier veel wethouders, waaronder VVD-wethouders Lous van Beusekom en Jacques Niederer, hard aan gewerkt en het is nu aan onze eigen VVD-wethouder Alfred Arbouw om het station te openen in 2016. Breda wordt met het nieuwe station naar een hoger plan getild en krijgt er zelfs een heel nieuw stadsdeel bij. Ondanks dat ik als VVD’er liever in de auto stap, wordt het station echt een pareltje! FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief