Logo bredavandaag.nl
fietspad
fietspad

Mogelijk veiliger fietsen op route Haven - Nieuwe Prinsenkade

  Politiek

BREDA - De fietsroute van de Haven naar de Nieuwe Prinsenkade gaat in de toekomst mogelijk veiliger worden. Dit meldt het college van B&W naar aanleiding van vragen van GroenLinks over de veiligheid van fietsers aan de Haven. 


GroenLinks merkte op dat de situatie rondom de Haven niet veilig is voor fietsers en vroeg daarom aan de gemeente of er iets aan de situatie gedaan kan worden in de nabije toekomst.

Uit de antwoorden van het college blijkt dat het dit of volgend jaar misschien iets verandert. "In 2016/2017 wordt de toplaag van het asfalt vervangen. Bij deze vervanging wordt bezien of er mogelijkheden zijn om de fietsers die toch gebruik maken van de rijbaan te faciliteren in die zin dat zal worden bekeken of het aanleggen van belijning nuttig en mogelijk is." Wanneer het asfalt en eventuele belijning wordt toegepast, is nog niet duidelijk. 

GroenLinks vroeg zich daarnaast af of de juiste partijen worden betrokken als er naar veranderingen in fietspaden wordt gekeken. Ook daar houdt de gemeente rekening mee.  Bij het wegonderhoud wordt volgens het college steeds gekeken of het gewenst is extra maatregelen voor de fietser te nemen. "Gesprekken met de fietsersbond en andere belanghebbenden maken hier vanzelfsprekend onderdeel van uit."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief