Logo bredavandaag.nl
Blauwe zone Belcrum.
Blauwe zone Belcrum. (Babs Verstrepen)

‘Betaald parkeren Belcrum, Linie en Driehoefijzers maar tot 18.00 uur’

  Politiek

BREDA - Nog voor het nieuwe parkeerregime goed en wel is ingevoerd in de Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers wil de VVD de regeling aanpassen.


De fractie hoopt donderdagavond voldoende medestanders voor de motie die tijdens de raadsvergadering wordt ingediend. Volgens de VVD-fractie is de noodzaak van regulering in dit gebied helder. “Echter, wat ons betreft gaan we hierin niet verder dan nodig”, stelt VVD-raadslid Carla Kranenborg-Van Eerd.

De belangrijkste redenen om te gaan reguleren in de Belcrum, Linie en Driehoefijzers Zuid hadden betrekking op bezoekers van het station en de binnenstad, geeft ze aan. “Voor deze groepen hebben we parkeergelegenheden die niet zorgen voor een onacceptabel grote parkeerdruk in woonwijken.”

In de verordening die komende week moet ingaan wordt opgenomen dat de regulering op doordeweekse dagen geldt van 9 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds. De VVD verwacht dat de grootste parkeerdruk van bezoekers van het station en de binnenstad overdag zal zijn. “Daarmee is regulering tot 20 uur niet nodig, en zou regulering tot 18 uur ook het doel dienen.”

Onder meer het Rode Kruis gaf al aan problemen te hebben met betaald parkeren tot 20.00 uur. De vrijwilligers en cursisten uit de regio zouden daardoor met extra kosten worden opgezadeld.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief