Logo bredavandaag.nl
foto flickr.com Ernst Wallinga
foto flickr.com Ernst Wallinga

Betaald parkeren delen Belcrum en Linie tot 18.00 uur

  Politiek

BREDA - Betaald parkeren in delen van de Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers-Zuid eindigt op werkdagen om 18.00 uur in plaats van om 20.00 uur. Het vergunningparkeren wordt in die wijken per 1 oktober ingevoerd.


Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met het voorstel van de VVD om de tijd te bekorten. GroenLinks stemde tegen omdat de fractie overleg met de wijk nodig vond. Ook D66 en PvdA waren tegen. Wethouder Boaz Adank evualueert de maatregel na drie maanden. Dan moet blijken of de parkeerdruk in de avonden toch niet te hoog is.

Sinds de bouw van het station gold in de wijken een blauwe zone. Die maatregel komt te vervallen omdat de gemeente in de gehele stad hetzelfde parkeerregime wil. Bovendien zou vergunningparkeren makkelijker te controleren zijn en gaan de inkomsten naar de gemeente.

Op aangeven van het CDA gaat Adank bij de evaluatie ook onderzoeken of het vergunningparkeren voor bewoners gratis kan worden. Nu moet daarvoor de eerste auto vier euro per maand voor betaald worden en voor de tweede 8 euro.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief