Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

VVD: ‘Actieplan aanpak files rondwegen nodig’

  Politiek

BREDA - Het college zou een actieplan moeten ontwikkelen om het fileprobleem op de noordelijke en zuidelijke rondweg aan te pakken. Daarvoor diende de VVD donderdagavond een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering.


Of de motie het gaat halen, wordt pas over een week duidelijk. Door een nieuwe opzet van de begrotingsbehandeling in de raad, is het eerste deel van deze vergadering opgezet als Algemene Beschouwingen. Woensdag komt er een reactie van het college, waarna de moties in tweede termijn donderdag 10 november worden besproken.

Volgens de VVD is de aanpak van files essentieel om de stad vitaal en bereikbaar te houden. “In de structuurvisie staat een aantal investeringen op de noordelijke en zuidelijke rondwegen genoemd maar deze zijn echter pas ergens rond 2030 gepland.”

In het actieplan waarmee het college zou moeten komen om de ergste problemen voor de korte termijn aan te pakken ‘zodat ook daar het verkeer weer vooruit kan’.

Daarbij zou ook moeten gaan om bereikbaarheid van de binnenstad. Volgens fractievoorzitter Thierry Aartsen zou Breda  pilotstad moeten worden voor Smart Mobility. Breda zou moeten investeren in de benodigde infrastructuur voor dergelijke projecten. “Bijvoorbeeld het plaatsen van sensoren in alle parkeerplaatsen zodat er optimaal gebruik van kan worden gemaakt.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief