Logo bredavandaag.nl
Freek de Swart

Geld voor opknappen pleinen Prinsenbeek en Teteringen

  Politiek

BREDA - Breda gaat extra geld investeren in de pleinen in Prinsenbeek en Teteringen. Dat is de uitkomst van de ingediende motie door de VVD. De Markt in Prinsenbeek zou in 2017 al kunnen worden aangepast.


Volgens het college is er ongeveer 1 miljoen additioneel nodig voor de Markt in Prinsenbeek. De opknapbeurt van het plein in Prinsenbeek kan 2017 gerealiseerd worden. “Voor het Willem Alexanderplein in Teteringen zal eerst een verkenning moeten worden gedaan om een taxatie te kunnen maken van wat benodigd en wenselijk is”, gaf het college in een eerste reactie aan.

Met de motie wilde de VVD duidelijk maken dat investeringen niet alleen in de binnenstad gedaan worden maar ook in onze dorpen. Verbeteringen van de dorpsharten in Prinsenbeek en Teteringen dragen volgens de VVD bij  aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van beide dorpen.

Bij het indienen gaf de VVD aan dat de wens voor dergelijke investeringen vanuit de dorpen zelf erg groot is. Dat gaf Peter Elbertse in een reactie ook aan. “Hier hebben wij eerder op aangedrongen, blij dat VVD bezwaar tegen Breda Begroot heeft laten varen.” Zo moest hij dat niet zien, reageerde Thierry Aartsen. “Wij hebben daar het circus Breda Begroot niet voor nodig, wij hebben altijd aandacht voor de dorpen.”

Alleen GroenLinks stemde tegen. De andere fracties ondersteunde het plan van de VVD.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief