Logo bredavandaag.nl
Mezz aan de Keizerstraat, 8 november 2016.
Mezz aan de Keizerstraat, 8 november 2016. (Wijnand Nijs)

Mezz moet het doen met 1,35 miljoen

  Politiek

BREDA - Mezz gaat voor iets meer dan 1,35 miljoen opgeknapt worden. Moties om meer te doen dan een opknapbeurt haalden het donderdagavond niet.


In dat bedrag zit niet de ombouw van het Mezz Café tot kleine zaal en het aanpassen van de foyer. Beide zaken zijn voor Mezz echter niet los te koppelen, liet voorzitter Arend Hardorff eerder weten bij een bespreking in de commissie. “Wij willen duurzaam financieel gezond zijn”, betoogde Hardorff. “Dat is in poppodiumland niet vanzelfsprekend. Onze accountant gaf al aan, dat als we als Mezz zo doorgaan, we over een paar jaar niet meer bestaan.”

Voor het voortbestaan is volgens Mezz ook het vergroten van de kleine zaal van 100 naar 200 man nodig. Geld daarvoor komt er niet. Het geld dat het college nu heeft gereserveerd is bedoeld voor ‘aanpassen van fouten zoals die toen zijn gemaakt, zoals een foyer, looplijnen en het docking station aan de achterkant.’ Het college gaf eerder al aan dit als een goed huisvader te gaan uitvoeren.

Het CDA pleitte in een motie voor het toezeggen van extra geld zodat de door Mezz gewenste extra aanpassingen wel uitgevoerd zouden kunnen worden, in de overtuiging dat een verbouwing goed moet worden gedaan of niet. Die motie haalde het niet, zoals ook de voorgestelde verkoop van Mezz door Breda'97 het niet haalde.

Mezz kreeg eerder al het advies voor het resterende bedrag zelf financiering te zoeken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief