Logo bredavandaag.nl
Patrick van Lunteren is gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014, namens de SP. foto SP
Patrick van Lunteren is gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014, namens de SP. foto SP

RTL Nieuws hackt LinkedIn wethouder Van Lunteren

  Politiek

BREDA/HILVERSUM - RTL Nieuws heeft deze donderdag van meerdere politici social media-accounts gehackt. Ook het LinkedIn-account van SP-wethouder Patrick van Lunteren werd overgenomen.


Van Lunteren werd in de loop van de middag op de hoogte gesteld. “Dit is een wake-up call als het gaat om het aanpassen van je wachtwoorden”, geeft de wethouder aan. “Je weet dat je dat regelmatig moet doen, maar blijkbaar heb ik dat van LinkedIn niet gedaan.”

In de Tweede Kamer is naar aanleiding van de hacks van RTL een commissie in het leven geroepen. In Breda is dat niet gebeurd, geeft Van Lunteren aan. “We zullen het er best nog eens over hebben in het college, maar dit zijn privé-dingen. Dat moet je zelf doen. Twitter en Facebook heb ik geregeld aangepast, LinkedIn blijkbaar niet.”

Een woordvoerder geeft aan dat bij de gemeente Breda een project draait over informatieveiligheid ‘waar bewustwording onder medewerkers onderdeel van is’. “Daarin komt onder andere bewustwording van onveiligheid openbare wifinetwerken aan de orde.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief