Logo bredavandaag.nl
Een opmerkelijke vangst donderdag 13 juni: een hennepkwekerij in een vrachtwagen. foto Perry Roovers / SQ Vision
Een opmerkelijke vangst donderdag 13 juni: een hennepkwekerij in een vrachtwagen. foto Perry Roovers / SQ Vision

‘Tweede Kans-woningen voor hennephuurders’

  Politiek

BREDA - Breda moet gaan werken met Tweede Kans-woningen voor mensen die uit huis zijn gezet vanwege de vondst van drugs. Dit melden GroenLinks en de SP in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Breda.


De fracties van de SP en GroenLinks opperen voor de zogenoemde Tweede Kans-woningen, zoals dat volgens hen in Zeeland al goed werkt. Huurders krijgen bij een andere woningcorporatie een tweede kans onder een bepaalde voorwaarde. De dader moet samen met zijn of haar gezin verplichte hulpverlening en begeleiding krijgen.  

Volgens de briefschrijvers brengen huisuitzettingen hoge maatschappelijke kosten met zich mee. Na het vergrendelen van een woning betekent dit dat de dader met zijn of haar gezin op straat komt te staan. Ook de kinderen worden hierbij slachtoffer. Bas Maes en Marike de Nobel stellen voor om niet hele huis te ontruimen, maar alleen de dader de toegang tot de woning te ontzeggen.

Maes en De Nobel vragen zich af of het college in gesprek wilt gaan met woningcorporaties over de invoering van Tweede Kans-woningen.

In 2016 zijn bij zesentwintig huurders in Breda hennepplantages gevonden. Ook zij hebben hun woning moeten verlaten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief