Logo bredavandaag.nl
Dirk Uil

Campagnekoorts: Vlagvertoon SP Breda en flyerwaarschuwing

  Politiek

BREDA - De SP zou de SP niet zijn als het niet op geheel eigen wijze kleur zou geven aan de campagne. Afgelopen woensdag veegden SP’ers de haat van de straat na een bezoek van Wilders, in de nacht van vrijdag op zaterdag hing de partij de vlag uit. Letterlijk.


Met zo’n tien actievoerders gingen de socialisten op pad om ‘de macht te grijpen’, geheel in lijn met de campagneslogan #pakdemacht. Dus wappert er aan de uitkijktoren De Bliksemschicht langs de A16 een grote oranje vlag van 6 bij 4 meter met daarop de slogan. Ook elders in de stad hing de SP vlaggen op in de typerende felle kleuren. “Ook rond de Grote Markt, ja”, lacht Dirk Uil, verwijzend naar de komst van de grote tegenstander van de partij: Mark Rutte. Want die komt zaterdagmiddag een bakkie doen.

En zo heeft elke partij zijn manier om de zwevende kiezer - zeven op de tien naar het schijnt - te overtuigen. Dus mocht je deze zaterdag gaan winkelen, de kans is levensgroot dat je struikelt over politici die hengelen naar je stem. Zo gaat ook de PvdA flyeren bij verschillende winkelcentra in Breda en kondigde 50Plus eveneens aan met lokale vertegenwoordigers de boer op te gaan.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief