Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers/SQ Vision

Rutte geeft in Breda uitleg over conflict met Turkije

  Politiek

BREDA - Wat voor premier Mark Rutte een 'bakkie doen' moest worden met de Bredase kiezer, is zaterdagmiddag uitgemond in een massale persbelangstelling voor dit campagnebezoek. Rutte trof de nationale en internationale pers op de Grote Markt om uit leg te geven over het intrekken van de landingsrechten voor Mevlüt Cavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken.


Foto's bezoek Mark Rutte aan Breda

Met het intrekken van de landingsrechten kwam de discussie over de politieke bijeenkomsten van de Turkse regering in Nederland deze zaterdagmorgen tot een climax. Nederland en Turkije waren in gesprek over mogelijke locaties in Rotterdam voor een bijeenkomst waarbij de Turkse minister steun wilde verwerven voor een wijziging van de grond.

Nog voor het aflopen van de gesprekken, dreigde de minister al met sancties als Nederland zijn bezoek zou dwarsbomen. Daarop gaf Nederland aan dat er geen veilige plek zou kunnen worden gevonden voor deze bijeenkomst.

Erdogan reageerde als door een wesp gestoken. Hij noemde Nederland nazistisch en fascistisch, zoals hij zich eerder deze week ook al op dezelfde manier uitliet over Duitsland.

Meer over het conflict bij de NOS.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief