Logo bredavandaag.nl
Kevin Krejci/Flickr.com

'In tien minuten van Breda naar Utrecht met hyperloop'

  Politiek

BREDA - Het traject Breda-Utrecht is bij uitstek geschikt als het eerste Nederlandse hyperlooptraject. Dit razendsnelle buizenpostsysteem voor mensen zou aangelegd kunnen worden gecombineerd met het werk aan de bruggen tussen Breda en Utrecht.


Die suggestie doet GroenLinks Breda naar aanleiding van de plannen van minister Schultz. Die wil tussen Breda en Utrecht drie nieuwe bruggen aanleggen, te weten de Hagesteinbrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug, die volledig worden vervangen.

In totaal is er meer dan een miljard euro uitgetrokken voor het wegentraject. “Bij investeringsbedragen van deze omvang voor de langere termijn, vinden wij het niet meer dan logisch om ook breder te kijken dan de auto”, schrijft GroenLinks in vragen aan het college.

Volgens de fractie wil het bedrijf Hyperloop One de nederlandse overheid ertoe bewegen een pilot te starten. In de hyperloop rijden treinen vrijwel wrijvingsloos in een tunnel met snelheden van duizend kilometer per uur. “Met een hyperloop ben je van Breda in minder dan tien minuten in Utrecht.”

De aanleg van een dergelijke vorm van openbaar vervoer kan de Bredase en Brabantse economie een goede impuls geven, denkt GroenLinks, dat wil dat het college gaat lobbyen voor deze vorm van vervoer.

Filmpje over HyperloopFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief