Logo bredavandaag.nl
Het stembureau aan de Academiesingel ging woensdag 3 maart om half acht open.
Het stembureau aan de Academiesingel ging woensdag 3 maart om half acht open. (Erik Eggens)

Alle stembureaus Breda open; eerste stemmers op station al om 5.15 uur

  Politiek

BREDA - Sinds 5.15 uur kan er in Breda gestemd worden voor de nieuwe Tweede Kamer. Niet bij alle stembureaus, maar wel bij het stembureau op het station. Daar druppelden de eerste reizigers binnen voordat ze aan hun reis naar werk of studie begonnen. De andere stembureaus openden om 7.30 uur de deuren. Die blijven geopend tot 21.00 uur.


Ook burgemeester Paul Depla (PvdA) kondigde aan op het station als eerste aan het begin van een lange spannende dag zijn stem uit te brengen. Pas aan het eind van de avond wordt duidelijk welke partij de meeste zwevende kiezers heeft weten te verleiden. Dinsdagavond probeerden de lijsttrekkers nog de twijfelaars te overtuigen tijdens het slotdebat.

Dat het spannend wordt, lijkt welhaast zeker. Volgens de Peilingwijzer, die een gemiddelde geeft van de verschillende peilers, wordt de VVD de grootste partij met tegen de 26 zetels. PVV, CDA, GroenLinks en D66 zitten allemaal rond of net onder de twintig zetels. De PvdA lijkt gestraft te worden voor de deelname aan het kabinet met de VVD en lijkt maar net boven de tien zetels uit te komen.

Kijk op de onderstaande kaart waar de stembureaus zijn in Breda of check hier wat je moet meenemen om te stemmen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief