Logo bredavandaag.nl
Jan Baanstra

Rij van hoop bij stembureau station Breda

  Politiek

BREDA - Hoge opkomstcijfers en lange rijen. Bij Station Breda staat tegen zes uur een lange rij voor het stembureau. Het lijkt een rij van hoop en toekomst, daar veel van de stemmers die hier hun stem willen brengen  jong zijn.


De afgelopen dagen werd al duidelijk dat deze verkiezingen veel meer jongeren gaan stemmen. Een deel van de politiek analisten wijt dat aan GroenLinks-leider Jesse Klaver, die onder dertigminners ongekend populair is. Dat bleek ook al bij de uitslagen van de Scholierenverkiezingen. Landelijk gezien won GroenLinks die verkiezingen. Ook in Breda bleek Klaver afgelopen week al ongekend populair. Op De Nassau boekte hij grote winst, van 2 naar 26 zetels. 

In Breda is de opkomst om 17.00 uur bijna 2 procent hoger dan in 2012. De rijen voor de stembureaus kwamen ook eerder op de dag al voor, zoals ook in andere steden lange rijen ontstonden. Het mooie weer speelt vast mee, zoals ook de Turkije-rel van afgelopen weekend veel mensen naar verwachting nog een zetje heeft gegeven.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief