Logo bredavandaag.nl

Tellen van de stemmen in Breda duurt nog even

  Politiek

BREDA - Het duurt waarschijnlijk nog tot ver na twaalf uur voordat de Bredase uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen bekend is. Dat geeft een woordvoerder van de gemeente aan.


“28 van de 82 stembureaus hebben nu de uitslagen doorgebeld”, geeft hij even na 23.00 uur aan. Daarbij gaat het om de totalen per partij, nog niet de officiële uitslag met alle voorkeurstemmen. “Vijf stemlokalen hebben de officiële uitslag aangeleverd met een proces verbaal.”

Daarmee loopt Breda met andere steden in de pas, waar door de hoge opkomst veel grote stembiljetten vallen te tellen. Ook landelijk blijkt het een hele klus voor de tellers die in de stembureaus bezig zijn met het tellen van de stemmen. “Op de stembureaus zijn 8 stembureauleden aanwezig om te tellen en in ruim 20 stembureaus hebben we ook nog extra 2 tellers ingezet”, aldus een woordvoerder eerder deze week. “Dat betekent dat we met ongeveer 700 personen zijn. Op het stadskantoor worden ruim 50 personen ingezet voor het vaststellen van de uitslag.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief