Logo bredavandaag.nl
De Tweede Kamerverkiezingen in Breda, woensdag 15 maart 2017.
De Tweede Kamerverkiezingen in Breda, woensdag 15 maart 2017. (Amber Janssen)

In de Biesdonk zijn PVV en DENK grootste partijen; PVV grote winnaar Hoge Vucht

  Politiek

BREDA - De Biesdonk stemt in uitersten. Dat blijkt uit de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkizingen van afgelopen woensdag per stembureau. De gemeente Breda maandag heeft deze uitslagen maandag gepubliceerd.


Bij Stembureau Biesdonk is de PVV met 255 stemmen de grootste partij, gevolgd door DENK met 191 stemmen als tweede partij. De SP completeert de topdrie bij dit bureau met 173 stemmen. Bij De Fontein (stembureau 14) is de PVV eveneens het grootst en volgt DENK als nummer twee.

De PVV is in Hoge Vucht de grote winnaar. Op alle stembureaus, behalve bij Huize Raffy waar de VVD wint, is de partij van Geert Wilders de grootste.

De uitslag per stembureau toont sowieso meer opvallende uitslagen. Zo blijken de dorpen Teteringen, Ulvenhout en Prinsenbeek op drie stembureaus volledig VVD-minded. Op stembureau de Pekhoeve (Ulvenhout) is de VVD met 817 stemmen het grootst, gevolgd door D66 (314 stemmen) en CDA (324).

Bij ‘t Web in Teteringen is het stemgedrag bijna identiek: VVD 775, D66 315 en CDA 266. In Prinsenbeek bij De Drie Linden heeft het CDA zich tot tweede partij weten knokken. Ook daar VVD als grootste (769), gevolgd door CDA (299) en D66 (209).

De VVD is bij verreweg de meeste stembureaus de grootste partij, maar dat is niet raar: de VVD was ook overall de winnaar in Breda. Op onderstaande kaart is de uitslag per stembureau te zien.

View stembureaus breda in a full screen mapFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief