Logo bredavandaag.nl
De transformatie van de brouwerij aan de Ceresstraat naar kantoren en woningen is in volle gang. Geplande oplevering is augustus 2016.
De transformatie van de brouwerij aan de Ceresstraat naar kantoren en woningen is in volle gang. Geplande oplevering is augustus 2016. (Wijnand Nijs)

Geen Bredaas onderzoek naar effecten straling zendmasten

  Politiek

BREDA - Breda gaat geen eigen onderzoek starten naar de effecten van straling van zendmasten. Dat bleek dinsdagavond uit de behandeling van een bespreeknotitie van Volkspartij Breda en D66 tijdens de commissie Ruimte.  


Het voorstel voor een eigen onderzoek kreeg geen steun vanuit het college. Collegepartijen PvdA, VVD en SP waren tegen, evenals oppositiepartij CDA. Tijdens de behandeling van het onderwerp mocht inspreker Huub Smolders (Bureau Straling Meten) zijn visie geven op de de risico’s en effecten van straling. Basile Lemaire (Volkspartij Breda) en Patrick Smans (D66) gaven daarna een toelichting op hun notitie.

Aanleiding voor het stuk was onder meer de zendmast op de schoorsteen van de voormalige brouwerij aan de Ceresstraat. Bewoners trokken daar aan de bel, nadat ze verrast werden door een verleende vergunning.

Verantwoordelijk wethouder Arbouw verwees tijdens de vergadering naar de landelijke richtlijnen. Hij zag geen taak en geen ruimte voor de gemeente om zelf iets te doen.

Wat betreft Basile Lemaire is de vergadering van dinsdag niet het einde van de discussie. “Ik wil samen met D66, en wellicht met GroenLinks, BOB en TROTS/Opa, kijken of er nog andere openingen zijn om hier politiek nog iets mee te doen.”

Hij verwacht na de mei-vakantie eventuele volgende stappen te kunnen aankondigen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief