Logo bredavandaag.nl
Meerdaags dancefestival Dream Village streek dit jaar voor het eerst neer bij Bavel.
Meerdaags dancefestival Dream Village streek dit jaar voor het eerst neer bij Bavel. (Vinnie de Laat)

PvdA: ‘Andere normen geluidsoverlast evenementen nodig’

  Politiek

BREDA - De PvdA-fractie wil dat de geluidsoverlast door evenementen wordt beperkt. Verantwoordelijk wethouder Boaz Adank zou  daarvoor nog voor de verkiezingen van volgend jaar voorstellen moeten doen.


Om dat te bereiken dient de fractie tijdens de gemeenteraadsvergadering van deze woensdag en donderdag een motie in tijdens de behandeling van de evenementennota. De geluidsbeperking hoeft van Van der Velde niet meteen in de nota worden opgenomen. “Dan zou je nu meteen de normen meteen moeten veranderen. Daarmee loop je het risico dat er ineens bijvoorbeeld drie festivals weg zijn. Wel constateren we dat er iets moet gebeuren, dat de grens is overschreden.”

De PvdA stelt het eens te zijn met omwonenden dat sluipenderwijs de grens is overschreden en dat Breda aan de slag moet om een stap terug te doen op dit gebied.

Van der Velde geeft aan dat Breda op zoek zou moeten naar andere oplossingen voor geluid. “De techniek ontwikkelt zich, zoek een manier die voor omwonenden en bezoekers acceptabel is.”

In de motie vraagt de fractie in de evenementenkalender voor komend jaar rekening te houden met beperking van de geluidsdruk. “De nota evenementenbeleid is zeker op het punt van de geluidsnormen voor de PvdA geen eindstation”, aldus Van der Velde, die aangeeft in grote lijnen positief te staan tegenover de nota evenementenbeleid.

Het is volgens de Partij van de Arbeid voor het eerste dat er ten aanzien van evenementen goed wordt geordend, meent Van der Velde: “Ook dat je nagaat voor welke doelgroepen de evenementen zijn en dat niet alleen gekeken wordt naar festivals, maar dat sportevenementen ook ruime aandacht krijgen. Het is de verdienste van de nieuwe nota dat dit allemaal op de rij wordt gezet en dat Breda met een evenementenkalender het proces ordent.”


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief