Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Hotel Mastbosch mag eindelijk uitbreiden

  Politiek

MASTBOS - Hotel Mastbosch mag na een strijd van tien jaar de capaciteit van het hotel vergroten van 47 kamers naar 100 kamers. De verbouwing moet in 2019 zijn afgerond.


De gemeenteraad heeft donderdagavond de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging goedgekeurd. Alleen GroenLinks stemde tegen, TROTS onthield zich van stemming. “Dit plan geeft antwoord op alle bezwaren die er eerder waren”, betoogde wethouder Alfred Arbouw.

Breekpunt de laatste jaren was de parkeercapaciteit. Volgens Arbouw is de berekening van de benodigde parkeerplaatsen zoals dat nu in het bestemmingsplan is geformuleerd juridisch houdbaar.   

Om het parkeren rond het hotel en het bos te verbeteren, wordt de bestaande parkeerplaats tegenover het hotel heringericht en uitgebreid van 65 naar 110 parkeerplaatsen. Daarvoor investeert Werther 2,5 ton op de parkeerplaats die hij van Staatsbosbeheer pacht. Werther heeft daarnaast met een buurman een overeenkomst gesloten waarin hij bij hoge parkeerdruk buiten kantooruren nog eens 30 auto’s kwijt kan.  

Wethouder Arbouw kondigde aan in 2018 voorbereidingen met de herinrichting van de Burgemeester Kerstenslaan en Burgemeester de Manlaan te gaan beginnen. Daarmee zouden er nog eens tot vijftien extra parkeerplaatsen komen. Om tot de aanleg van deze plaatsen te komen nam de raad bijna unaniem een motie aan.  

Om de parkeerdruk te verlagen deed het CDA in een motie in eerste instantie de suggestie te kijken naar een manier om bezoekers van het bos naar andere parkeerplaatsen te sturen. Daarvoor zou een verwijssysteem moeten komen, bijvoorbeeld naar parkeerplaatsen bij Sprint en bij het Waterschap, waar vaak wel veel plaats is.

In de uitbreiding krijgt het hotel een sauna en een zwembad. De uitbreiding van het hotel vindt voornamelijk plaats aan de zij- en achterkant van het hotel aan de zijde van de Burgemeester de Manlaan. Het nieuwe gedeelte wordt maximaal 15,50 meter hoog, zijnde vier bouwlagen. Dat is net zo hoog als het bestaande gebouw.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief