Logo bredavandaag.nl

PvdA na enthousiasme ZDF Sport: ‘Haal Duitse toeristen naar Breda’

  Politiek

BREDA - Het enthousiasme dat het Duitse ZDF Sport eerder deze week over Breda uitsprak, moet worden verzilverd. Dat vindt de Bredase PvdA.


"Rund 180.000 Einwohner hat Breda. Viel Natur und zahlreiche Cafés machen die Stadt sehr lebenswert", tweette het programma eerder deze week naar haar ruim 600.000 volgers rond de wedstrijd Duitsland-Zweden op WEURO 2017. "Veel natuur en talrijke cafés maken de stad zeer leefbaar."

De Bredase PvdA-fractie wil nu van het college weten of zij concrete mogelijkheden zien om Breda te promoten onder Duitsers die op vakantie zijn in Zeeland. Daar stranden jaarlijks naar schatting zo’, 3,1 miljoen Duitse toeristen, aldus de PvdA. “Breda haalde in totaal in 2015 zo’n 1 miljoen bezoekers.”

De conclusie van de PvdA: “Veel Duitse toeristen passeren Breda via de snelweg richting Zeeland, maar veruit het overgrote deel van die toeristen doet Breda dus niet aan.” Dat kan anders, denkt de fractie.  “Om meer Duitse toeristen naar Breda te trekken denkt de PvdA onder andere. aan een welkomstboodschap langs de A16, social media acties gericht om Duitsers attent te maken op een bezoek aan Breda, een toeristische folder in het Duits die in Zeeland wordt verspreid en inzet op dagtrips naar Breda.”

Want, stelt fractievoorzitter Henk van der Velde:  “Toerisme zorgt voor levendigheid, volle terrassen, meer klandizie voor de detailhandel en is ook goed voor de hotelbranche. Toerisme draagt positief bij aan een bruisende stad. WEURO en alles daaromheen laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om gericht aan stadspromotie te doen.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief