Logo bredavandaag.nl

PvdA vreest plan voor extra goederentreinen

  Politiek

BREDA - De PvdA vraagt zich af wat de mogelijke gevolgen zijn voor Breda van de extra goederentreinen die buurgemeenten willen laten rijden.


De gemeenten Oosterhout en Roosendaal, de haven van Moerdijk en dertig bedrijven hebben de handen ineen geslagen om het goederenvervoer over het West Brabantse spoor toe te laten nemen. Met de provincie Noord Brabant startten zij het initiatief “MORe” om het West Brabantse spoor daartoe efficiënter te gebruiken.

“Er is afgelopen jaren al veel aandacht gegeven aan veiligheid en geluid op en rond het spoor in Breda. Het treinverkeer neemt toe, maar geluidsmaatregelen zoals voor Tuinzigt komen maar niet van de grond”, stelt de PvdA-fractie.

“Het bericht dat nu gestreefd wordt naar nog meer goederenverkeer, roept onmiddellijk nieuwe vragen op. Breda maakt geen deel uit van het initiatief MORe, maar ondervindt waarschijnlijk wel de gevolgen daarvan”, concludeert de lokale fractie.

De PvdA fractie wil van het college weten wat het vindt van het initiatief. “Betekent dit, zo vraagt de fractie, dat er ook door Breda meer goederentreinen gaan rijden? En: Wat gaat het college doen om te voorkomen dat uitbreiding van het goederenvervoer gaat zorgen voor toename van overlast en onveiligheid?”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief