Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens
Asterdplas

SP: ‘Wordt laser gebruikt voor verjagen ganzen Asterdplas?’

  Politiek

HAAGSE BEEMDEN - De SP baalt van het negatieve zwemadvies voor de Asterdplas dat afgelopen vrijdag werd afgegeven door de provincie. De fractie hoopt dat Breda snel maatregelen neemt zodat zwemmen snel weer mogelijk is.


De socialisten willen weten wat het college ervan vindt dat de inwoners van de Haagse Beemden wederom geen gebruik kunnen maken van de Asterdplas in de zomervakantie.

In de vragen aan het college geeft de SP aan dat de ganzenoverlast niet nieuw is. Vorig jaar stelde de Bredase VVD-fractie ook vragen over de overlast. “Uit de beantwoording daarvan bleek dat het vangen van ganzen niet kan zonder ontheffing van de provincie. Ook werden een achttal maatregelen aangekondigd waaronder het verjagen van ganzen met een laser, uitwerpselen verwijderen van de ligweide en het strand en een betere doorstroming van de zwemzone.”

De SP wil weten of alle aangekondigde maatregelen inmiddels worden toegepast en hoe het te verklaren is dat ondanks alle maatregelen de waterkwaliteit nog altijd onder de maat is en dat zwemmen ‘op eigen risico’ is.                                         

Ook is vragensteller Bas Maes benieuwd welke maatregelen het college gaat nemen om ervoor te zorgen dat deze recreatieplas als zodanig gebruikt kan worden.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief