Logo bredavandaag.nl
Station Antwerpen Centraal. Ooit aanlegplaats van de Fyra Breda-Antwerpen. foto Jeroen Thoolen
Station Antwerpen Centraal. Ooit aanlegplaats van de Fyra Breda-Antwerpen. foto Jeroen Thoolen

‘Huidige tijdelijke verbinding Breda-Brussel prima alternatief’

  Politiek

BREDA - De tijdelijke directe treinverbinding tussen Breda en Brussel-Zuid is voor CDA en D66 een prima alternatief zolang de HSL-verbinding niet gerealiseerd is. Dat schrijven beide fracties aan het college van burgemeester en wethouders.


CDA en D66 stelden eerder voor een tijdelijke directe busverbinding te realiseren zolang de HSL-verbinding niet gerealiseerd is. Na het doen van deze suggestie ontstond een tijdelijke verbinding over bestaand spoor.

 Vanwege het werk aan de Moerdijkbrug rijdt er sinds 25 juli tijdelijk een directe trein van Breda via Roosendaal richting Antwerpen en Brussel. “Helaas blijft deze verbinding maar kort, gedurende werkzaamheden aan de Moerdijkbrug”, schrijven Jeroen Bruijns (CDA) en Frank Toeset (D66).

Zij zijn blij met de tijdswinst voor reizigers uit Breda van 15 minuten en dringen er bij het college op aan de staatssecretaris te vragen de IC treinverbinding Breda-Roosendaal-Antwerpen-Brussel mee te nemen in haar zoektocht naar overbrugging voor de uitblijvende HSL trein. Volgens beide raadsleden is deze treinverbinding de meest optimale overbrugging tot de komst van de HSL.

Ook vragen de raadsleden zich af of het college zelf nog participerend onderzoek gaat doen. “Al dan niet in gezelschap van de staatssecretaris en/of de Kamercommissie infrastructuur en milieu naar de huidige tijdelijke directe trein?”

De directe trein van Brussel rijdt tijdens de werkzaamheden aan de Moerdijkbrug nog tot 11 augustus. In die periode rijden er tussen Breda en Rotterdam alleen Intercity’s over het HSL-spoor.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief