Logo bredavandaag.nl
Laadpaal voor twee elektrische auto's in een zone voor betaald parkeren in Breda.
Laadpaal voor twee elektrische auto's in een zone voor betaald parkeren in Breda. (Wijnand Nijs)

Parkeerverbod voor grote voertuigen aan Withof Ulvenhout

  Politiek

ULVENHOUT - Parkeren aan de Withof in Ulvenhout is alleen nog maar mogelijk voor personenauto’s. Dat is het gevolg van een verkeersbesluit dat de gemeente Breda heeft genomen.


Het besluit is genomen na diverse klachten van omwonenden over het parkeren van bedrijfswagens aan de Withof. Dat meldt wethouder Boaz Adank in een brief aan de gemeenteraad.

Na eerdere klachten nam de eigenaar van de betreffende grote voertuigen maatregelen om ervoor te zorgen dat er maximaal twee voertuigen geparkeerd zouden worden. “Dit past ook binnen de regels van de APV”, schrijft Adank, die laat weten dat deze afspraak goed wordt nagekomen. “Er zijn bij recente controles geen overtredingen meer geconstateerd.”

Omwonenden beschouwen dit echter niet als een definitieve oplossing, geeft Adank in de brief aan. “Zij vrezen dat de overlast in de toekomst zal toenemen. Met name als andere bedrijven hun grote voertuigen aan de Withof gaan parkeren.”

De bewoners stuurden aan op een algeheel parkeerverbod voor grote voertuigen aan de Withof. “Om aan de wens van de bewoners tegemoet te komen is onlangs een verkeersbesluit genomen waarbij de parkeergelegenheid aan de Withof uitsluitend bestemd is voor personenauto's. Het parkeren van grote voertuigen is daarmee verboden.”

In de brief geeft Adank aan dat bij de herziening van de APV, waar momenteel aan gewerkt wordt, gekeken wordt naar het deel waarin aangegeven wordt waar het parkeren van grote voertuigen wel is toegestaan.

                    

                

            

        

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief