Logo bredavandaag.nl
Screensot Dumpert.
mishandeling

‘Met elke aanwezige knokpartij gesprek aangaan’

  Politiek

BREDA - Burgemeester Depla noemt de beelden van de laffe vechtpartij waarbij een jongen van dertien in de Namenstraat in elkaar wordt geslagen ‘vreselijk’. VVD-fractievoorzitter Thierry Aartsen wil dat elke aanwezige een gesprek krijgt. “We kunnen dit niet alleen aan de politie overlaten.”


Depla herhaalde deze zaterdagmiddag de oproep van de politie aan getuigen om zich te melden met beelden en verhalen.

VVD-fractievoorzitter Thierry Aartsen gaat de kwestie in de gemeenteraad aan de orde stellen. “Omdat we antwoorden willen rondom het incident zelf. Wat de oorsprong is. Het zou maar je kind of broertje zijn die zo in elkaar wordt getimmerd. Daarnaast willen we ook weten of we genoeg doen om dit soort geweld aan te pakken en te voorkomen.”

Aartsen stelt dat het wat hem betreft de afhandeling niet alleen bij politie ligt. “Die doen onderzoek zodat degenen die klappen hebben uitgedeeld worden bestraft, maar wat mij betreft komt er een gesprek met iedereen die erbij is geweest.”

Met wie dat is, laat hij nog in het midden. “Politie, bureau Halt of de stadsmarinier. Er staat een man of dertig omheen. Die staan filmpjes te maken, maar doen niks en grijpen niet in, wat ze hadden moeten doen, in plaats van aanmoedigen. Duidelijk moet zijn dat dit niet normaal is in Breda.”

De VVD’er ziet ook een rol voor de scholen. “Het signaal dat je af wilt geven, is dat als je erbij staat, je ook verantwoordelijk bent. We willen laten weten dat dit niet normaal is.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief