Logo bredavandaag.nl

Breda onderdeel Brabantse lokroep Duitse toeristen naar regio

  Politiek

BREDA - Breda is zeker bereid zich in te spannen om Duitse toeristen naar de stad te halen. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de PvdA.


De lokale fractievoorzitter Henk van der Velde greep het enthousiasme van Duitse fans én Duitse media tijdens het EK voetbal voor vrouwen deze zomer aan voor een serie vragen. Onder meer ZDF Sportschau stak via Twitter de loftrompet over Breda.

Het college antwoordt zeker bereid te zijn om na te gaan hoe Breda maar Duitse toeristen kan ontvangen. “Onderzoeken met dit doel worden voor Breda en andere grote Brabantse steden uitgevoerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Visit Brabant.”

Breda is op dit moment al actief in Duitsland, maar doet dat samen met andere Brabantse steden en ondernemingen als Efteling en Libema, schrijven burgemeester en wethouders. Dat gebeurt via Social Media-campagnes en via promotie van Brabant op vakantie- en trade-beurzen. “Voorbeelden van deze campagnes zijn de promotie van ‘Van Gogh’ en de ‘campagne Brabantnacht’ die momenteel plaatsvindt.”

“Wij kiezen hierbij bewust voor een samenwerking met andere Brabantse partners om zo met een aansprekend toeristisch product (steden, natuur en evenementen) optimaal in te spelen op de wensen van de Duitse vakantiemarkt.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief