Logo bredavandaag.nl
Peter Elbertse

Elbertse: ‘Grote Kerk mishandeld bij plaatsen verlichting’

  Politiek

BREDA - Bij het plaatsen van de nieuwe led-verlichting november en december 2016 is de Grote Kerk ‘mishandeld’. Dat stelt Peter Elbertse van de fractie Elbertse/Groeneweg.             


Volgens Elbertse is de verlichting aangebracht op een manier die in strijd is met de opdracht, namelijk door in het monument te boren. Ook zijn de lampen aangebracht op plaatsen waar ze niet thuishoren, stelt het raadslid in vragen aan het college.

“Navraag leert dat de vergunning is verleend onder voorwaarde dat de benodigde apparatuur op subtiele wijze achter balustrades geplaatst zouden worden door middel van geklemde constructies”, schrijft Elbertse.

“Na uitvoering is gebleken dat de apparatuur in afwijking van de verleende vergunning is aangebracht. De apparatuur is bevestigd op zichtbare plekken en er zijn wel degelijk bouwkundige handelingen verricht.”

De politicus stelt niet tegen de verlichting te zijn. “Ervan uitgaande dat het aanbrengen van de benodigde apparatuur op zorgvuldige wijze en met respect voor het topmonument wordt uitgevoerd.”

Elbertse stelt dat de ‘mishandeling’ wordt onderzocht en dat er gezocht wordt naar een oplossing. In de vragen aan het college vraagt hij zich af wie voor de eventuele kosten van de reparatie opdraait, als het aanbrengen inderdaad tegen de bouwvoorschriften in is aangebracht.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief