Logo bredavandaag.nl
Breda Centraal, vertrek Intercity Direct.
Breda Centraal, vertrek Intercity Direct. (Wijnand Nijs)

Idee voor lightrail tussen Breda en Tilburg

  Politiek

BREDA - Breda en Tilburg gaan onderzoeken of een lightrail tussen beide steden realistisch is. Het plan voor een dergelijk onderzoek is opgenomen in een overeenkomst tussen beide steden over samenwerking op tal van vlakken.


Burgemeesters Paul Pepla en Peter Noordanus tekenden woensdag deze overeenkomst. Onderdeel van die overeenkomst is ook de bestrijding van criminaliteit. Beide burgemeesters trokken de afgelopen jaren al meerdere malen aan de bel om versterking van politiecapaciteit. Samen met drie collega’s vragen ze 150 miljoen extra om ondermijnende criminaliteit aan te pakken.

In het convenant is ook aandacht voor een snelfietsroute tussen beide steden. Volgens Depla en Noordanus is samenwerking logisch en noodzakelijk omdat Breda en Tilburg steeds verder naar elkaar toe groeien.  

Ook op het gebied van economie, zorg en milieu zijn afspraken gemaakt. “Bovendien gaan de gemeentelijke organisaties van elkaar leren en elkaar versterken, onder meer door het uitwisselen van personeel.”

Waar nodig en mogelijk trekken de steden samen op in de lobby richting Europa, Rijk en provincie. Het convenant is ‘aanvullend en versterkend op bestaande samenwerkingsverbanden waar Tilburg en Breda onderdeel van uitmaken’.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief