Logo bredavandaag.nl
Het pand van de Belastingdienst aan de gasthuisvelden. Het gebouw is in beeld als AZC vanaf oktober 2016.
Het pand van de Belastingdienst aan de gasthuisvelden. Het gebouw is in beeld als AZC vanaf oktober 2016. (Wijnand Nijs)

Belastingkantoor Gasthuisvelden voor ondernemers met plan voor buurt

  Politiek

BREDA - Het voormalige belastingkantoor aan de Gasthuisvelden moet een ontmoetingsplaats worden voor omwonenden en geïnteresseerden. Dat heeft de gemeente Breda bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat bedrijven die iets kunnen betekenen voor het gebied zich er tijdelijk kunnen vestigen


“Voorbeelden hiervan zijn: partijen die mensen maatschappelijk ondersteunen, maar ook partijen die een bijdrage kunnen leveren aan bijvoorbeeld de duurzaamheidsamibities of leisure-activiteiten”, geeft een woordvoerder van de gemeente aan. Er is al een aantal partijen waar we nu al vrijblijvend mee in gesprek zijn.

Op 26 januari 2018 staat een open dag gepland. Op die dag zijn partijen en anderen die geïnteresseerd zijn welkom om hun ideeën te delen met de gemeente. “We doelen hier niet op projectontwikkelaars, we willen het gebouw namelijk niet herontwikkelen. Het gaat echt om partijen en bedrijven die zich tijdelijk willen vestigen in het pand én een bijdrage kunnen en willen leveren aan het gebied.”

Wethouder Alfred Arbouw geeft in het persbericht aan in het pand de gelegenheid te willen bieden voor activiteiten van bijvoorbeeld de omliggende buurten, bedrijven, exposities, ondersteunende horeca en onderwijs. “Door op deze manier te werken wordt het belastingkantoor in de geest van de nieuwe omgevingswet een soort laboratorium om initiatieven in de praktijk te testen.”

In de ‘Gebiedsvisie Gasthuisvelden’ die in september 2016 door de gemeenteraad werd vastgesteld, is aangegeven dat de locatie van het voormalige belastingkantoor voor de komende 5 tot 10 jaar nog niet wordt herontwikkeld.

Eerder was er sprake van de komst van een AZC naar het voormalige belastingpand. Dat bleek vorig jaar niet meer aan de orde. De gemeente is nog met het COA in gesprek over de afhandeling van de procedure.     

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief