Logo bredavandaag.nl
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Start verkoopprocedure Rat Verlegh Stadion; voor eind 2017 nieuwe eigenaar

  Politiek

BREDA - Breda start de verkoopprocedure voor het Rat Verleghstadion. Voor het eind van het jaar wil het college een koper voorleggen aan de gemeenteraad. In een persbericht zegt de gemeente op zoek te zijn naar ‘een financieel daadkrachtige en betrouwbare partij’.


De gemeente Breda voerde hiervoor al eerder consulterende gesprekken met verschillende marktpartijen. Als vervolg daarop organiseert de gemeente in de periode van 4 oktober tot en met 1 december 2017 een verkoopprocedure.

Het aanbod van een koper moet bestaan uit een ‘ruimtelijke- en programmatische visie inclusief de eventuele gebiedsontwikkeling en uit een financieel bod en overige aankoopvoorwaarden’. Partijen die deel willen nemen aan de verkoopprocedure kunnen dit laten weten via www.breda.nl/stadion. De aanmeldingstermijn sluit op 18 oktober 2017 om 12.00 uur ‘s middags.

Alle  gegadigden die aan de door de gemeente gestelde minimumeisen voldoen, ontvangen vóór 20 oktober 2017 verdere informatie over het vervolg van deze verkoopprocedure en de verdere uitwerking van de beoordelingscriteria.

Een potentiële koper moet een gemiddelde jaaromzet over de afgelopen twee boekjaren van minimaal € 10.000.000 (exclusief btw) hebben gehad. Daarnaast moet de koper garanderen dat hij zelfstandig kan voldoen aan de financiële verplichtingen die voortvloeien uit zijn deelname aan de verkoopprocedure en de eventuele aanbieding die hij doet. Bovendien moet de onderneming of combinatie over een naar het oordeel van de gemeente substantieel eigen vermogen alsmede over een substantieel positief werkkapitaal beschikt.

Partijen worden van 20 oktober tot en met 17 november in de gelegenheid gesteld een plan dan wel een visie en een bijbehorend financieel bod en eventuele bijbehorende randvoorwaarden in te dienen. De gemeente beoordeelt de ingekomen aanbiedingen op de criteria prijs, kwaliteit en juridische/planologische/economische uitvoerbaarheid en risico’s.

Donderdagavond wordt de raad in een besloten sessie bijgepraat over de verschillende verkoopscenario's. De SP heeft zich afgemeld voor deze sessie, laat SP-fractievoorzitter Bas Maes weten.  Volgens hem heeft de gemeenteraad in de laatste openbare vergadering voor het zomerreces heldere kaders meegegeven aan de wethouders. "Met tussentijds, in het geheim, bijpraten ontstaat het risico dat we die kaders weer gaan oprekken. Daar past de SP voor. We zijn helder geweest: kale verkoop, dus zonder extra winkeloppervlak rondom het stadion." FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief