Logo bredavandaag.nl
Annastraat in hartje centrum.
Annastraat in hartje centrum. (Guido van der Kroef)

‘Te weinig capaciteit handhaving voor controle auto’s binnenstad’

  Politiek

BREDA - Team handhaving van de gemeente heeft onvoldoende capaciteit om auto’s te bekeuren die zich na het sluiten van de paaltjes in de binnenstad van Breda begeven. Dat meldt het college in antwoorden op vragen van fractie Elbertse/Groeneweg.


De fractie vroeg zich af waarom er niet gehandhaafd wordt op vrachtauto's, bestelauto's en gewone personenauto's die 's morgens na elf uur de binnenstad inrijden. Het college bestrijdt dat er niet gehandhaafd wordt, maar ‘echter dit wordt bemoeilijkt door enkele factoren’.

Een daarvan is de capaciteit en de prioriteit. Die ligt bij projecten als Valkenberg/Station en het Vang Project, blijkt uit het schriftelijke antwoord. “Daarnaast wordt men ingezet bij de controle op de verschillende evenementen die zich in de stad afspelen en op warme dagen bij de Galderse Meren.”

“De capaciteit is dus redelijk beperkt om actief te kunnen handhaven op de venstertijden”, geven de bestuurders aan. Daarnaast blijkt uit het antwoord dat het palenplan op dit moment niet voldoende functioneert. “De palen worden om 11.00 uur dicht gezet, maar veel ondernemers en bewoners of andere belanghebbenden zijn al dan niet geoorloofd in het bezit van een sleutel. Deze sleutels worden te pas en te onpas gebruikt.”               

Ook is de bebording is niet helemaal waterdicht. “Een onderbord ‘uitgezonderd bestemmingsverkeer’ zorgt al voor een ‘lek’. De bebording wordt echter herzien.”        

Onder de voertuigen die wel in de binnenstad rijden buiten de toegestane uren is een aantal met een RVV-ontheffing.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief