Logo bredavandaag.nl
Arbouw, De Beer, Van Lunteren, De Bie, Haagh en Adank.
Arbouw, De Beer, Van Lunteren, De Bie, Haagh en Adank. (Wijnand Nijs)

Wethouders blikken bij Gouden Cirkel terug op laatste drie jaar

  Politiek

BREDA - Stadssociëteit De Gouden Cirkel heeft vier van de zes wethouders gestrikt voor deelname aan een avond over de afgelopen bestuursperiode. Tijdens de avond geven ze meer openheid over de functie van wethouder, is de bedoeling van de Gouden Cirkel.


Te gast zijn Paul de Beer (D66, financiën, duurzaamheid, sport), Marianne de Bie (D66, werk, inkomen en cultuur), Miriam Haagh (PvdA, zorg, onderwijs en dienstverlening) en Patrick van Lunteren (SP, jeugd wonen en wijken). VVD-wethouders Alfred Arbouw en Boaz Adank zijn verhinderd, aldus de Gouden Cirkel. "We hebben ze in juli uitgenodigd, maar ze hebben het helaas te druk."

De avond bij De Avenue heeft als titel ‘Het vuur van onze wethouders, het wethouderschap onder vuur’. Tijdens de avond voelen gespreksleiders Jac. Kriens en Marijke van der Putten de wethouders aan de tand over het collegeakkoord Bestuursakkoord ‘Focus op Vooruitgang’ 2015-2019.

Vragen die aan de orde komen zijn 'Met welke idealen, doelen en ambities gingen zij op pad? Welke doelen zijn gehaald? Welke ontwikkelingen in de stad speelden een belangrijke rol bij hun keuzes? Wat hebben zij bijgedragen aan ons Cultureel erfgoed? Hoe is hun visie op de toekomst? Hoe ervaren zij deze bestuursfunctie van een stad? Wat zijn belangrijke eigenschappen om een goede wethouder te kunnen zijn?'

De avond begint met een inleiding van Rodney Weterings, adviseur in bestuurlijke innovaties en zelf oud-wethouder in Den Bosch.

Maandag 30 oktober 20.00 uur
Theaterdinersalon De Avenue, Waterstraat 5 Breda  entree gratis.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief