Logo bredavandaag.nl
Patrick van Lunteren bij de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014. foto Peter Visser
Patrick van Lunteren bij de installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014. foto Peter Visser
gemeenteraadsverkiezingen

Wethouder Van Lunteren op plek 2 kandidatenlijst SP Breda

  Politiek

BREDA -  SP-wethouder Patrick van Lunteren (47) is de runner-up op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van komend jaar. Dat blijkt uit de woensdagavond door de leden van SP Breda vastgestelde lijst. 


Raadslid en beleidsmedewerker voor de SP-Tweede Kamerfractie Dirk Uijl (36) staat op de derde plaats. Hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst is Boi Boi Huong op plaats vier. Huong (41) is docent Aziatische cultuur en vertaler. Ze heeft ervaring binnen de SP in het noorden van het land, maar is een nieuw gezicht in Breda.

De lijst wordt aangevoerd door fractievoorzitter Bas Maes (37) die in september al tot lijsttrekker werd benoemd. Hij spreekt van een 'strijdbaar team'  en een combinatie van ervaring en nieuw talent waarmee hij vol vertrouwen de verkiezingsstrijd aangaat. 

In de toptien verder Michel Verschuren (geschiedenisleraar, 33), Inge Verdaasdonk (zzp'er in de zorg, 42), raadslid en modeontwerper Maurice Spapens (49), Pierre van Leent (vakbondsman en voormalig ambtenaar, 66), Adi Vranac (student en ondernemer, 23) en Heleen van der Most (student, 23). De huidige raadsleden Ria Wiegeraad (61) en René Spiegels (34) hebben besloten niet terug te willen keren op een verkiesbare plaats, laat de SP weten.

Omdat SP Breda in het verkiezingsjaar het 25-jarig jubileum viert, is een eervolle 25ste plaats bestemd voor voormalig voorzitter en fractievoorzitter Johan Kwisthout (wetenschapper, 51). Lijstduwers op de plaatsen 44 en 45 zijn de bekende strafrechtadvocaat Peter Schouten (60) en SP-Tweede Kamerlid en hardloper Michiel van Nispen (35).

Kandidatenlijst SP gemeenteraadsverkiezingen 2018
Bas Maes (gekozen op 6 september)
Patrick van Lunteren
Dirk Uijl
Boi Boi Huong
Michel Verschuren
Inge Verdaasdonk
Maurice Spapens
Pierre van Leent
Adi Vranac
Heleen van der Most

Rachied Benabbou
Frans Maas
Koos Gouka
René Spiegels
Oscar van Raak
Merian Marijnissen
Joep van Meel
Jelger Elzinga
Pieter Teurlings
Hans Creemers

Jenny de Haan
Ad Frèrejean
Cocky Nuijten
Theo de Haan
Johan Kwisthout
Peter Nuijten
Maartje Verheijen
Peter Ligtvoet
Paul Marijnissen
Frank Vergroesen

Mario Bierbooms
Tamara Verheijen
Leon Bijlsma
Wilbert Veraart
Véronique Miegielsen
Dick Meeusen
Fernon Gentle
Wout van Meel
Ine de Munk

Lieske Verhoeven
Els van der Vaart
Evelien Maes-Willaert
Susanne Mepschen
Peter Schouten
Michiel van NispenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief