Logo bredavandaag.nl
Joep Taks, oud-raadslid voor de VVD, 21 juli 2011.
Joep Taks, oud-raadslid voor de VVD, 21 juli 2011. (Erik Eggens)

Joep Taks lijsttrekker 50Plus in Breda

  Politiek

BREDA - Joep Taks wordt lijsttrekker van 50Plus voor de gemeenteraadsverkiezingen in Breda. Hij stopt daarom na 2 december als burgerraadslid voor TROTS/Opa.


De verkiezingsdeelname van 50PLUS heeft tot gevolg, dat de 50PLUS-leden die momenteel onder de vlag van Trots/OPA als burgerraadsleden functioneren,  vanaf 2 december op de kandidatenlijst van  50PLUS  komen te staan. “Voor de politieke duidelijkheid is het daarom beter, dat  Joep Taks en Peter van Lier na de vaststelling van de 50PLUS-kandidatenlijst terugtreden als burgerraadsleden voor Trots/OPA”, aldus Joep Taks..

De datum van 2 december is niet geheel willekeurig gekozen als moment van terugtreden. “In een gemeentelijke Ledenvergadering op zaterdag 2 december. beslissen de Bredase leden van 50PLUS over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst”, laat Taks weten.

Joep Taks was eerder bij de waterschapsverkiezingen in 2015  lijsttrekker voor 50Plus. Ook was hij raadslid voor de VVD. De definitieve kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma worden na de Gemeentelijke Ledenvergadering bekend gemaakt. Duidelijk is dat in het programma extra aandacht is voor de oudere inwoners van Breda. Maar, het is volgens Taks ‘een programma dat zich richt tot iedereen,  jong en oud,  die  kiest voor evenwicht tussen de ambities van de stad en een goed sociaal beleid.’

Yvonne de Heer (Trots/OPA) geeft aan dat de feitelijke scheiding al 9 november plaatsvindt. "Dat is na de behandeling van de begroting, dat vonden we wel een mooi moment, ook naar de kiezer."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief