Logo bredavandaag.nl
Raadsvergadering 7 september 2017
Raadsvergadering 7 september 2017 (Wijnand Nijs)

Raad vergadert twee maanden op industrieterrein

  Politiek

BREDA - De vergaderingen van de Bredase gemeenteraad vinden vanaf 7 december tijdelijk plaats in het gebouw aan de Riethil 12. Reden voor de tijdelijke verhuizing is de verbouwing in het Stadhuis aan het Stadserf.


De verhuizing is nog onder voorbehoud. De gemeenteraad moet de verbouwing aan het monumentale Stadhuis van Breda nog goedkeuren. Deze beslissing staat op 30 november op de agenda. De raad moet beslissen of de klimaatinstallaties bij de verbouwing worden verbeterd. Voor de aanpassingen is zeven ton gereserveerd. “Bij een positief besluit zal de verbouwing in week 49 van start gaan”, aldus de griffie.

Volgens de griffie is de de tijdelijke raadzaal goed bereikbaar. “Bij de Riethil is rondom het gebouw voldoende parkeergelegenheid. Het terrein is vanaf centraal station Breda tevens bereikbaar met het openbaar vervoer: de buslijnen 117, 122 en 123 stoppen bij bushalte Oude Baan.”

De ruimtes die verbouwd gaan worden zijn de raadzaal, de commissiekamer, de collegekamer en de grote trouwzaal. “Er zijn diverse redenen om deze ruimtes te verbouwen, waaronder klimaatbeheersing, verduurzaming, en het geschikt maken voor het nieuwe vergadermodel van de gemeenteraad.”

De fracties, de raadsgriffie en de medewerkers van de Rekenkamer blijven in de tijdelijke situatie gewoon gehuisvest in hun ruimtes aan het Stadserf. Het afscheid van de huidige raad en de installatie van de nieuwe gemeenteraad op 29 maart 2018 vinden volgens de griffie weer plaats in de verbouwde raadzaal in het Stadhuis.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief