Logo bredavandaag.nl
Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. (Wijnand Nijs)

Avond in Kerkplein over uitgaansstad Breda

  Politiek

BREDA - Wethouder Boaz Adank, horeca-ondernemer Dirk van de Voort, evenementenorganisator Billy Zomerdijk en Piet Maanders van de wijkraad binnenstad gaan woensdagavond met elkaar in gesprek over ‘uitgaansstad Breda’.   


Zij doen dat in de eerste editie van talkshow’ #BredaPraat. De centrale vraag: Is Breda nog wel een leuke uitgaansstad? Of is Breda vooral een gezellige borrelstad? Wat kan er beter, en wat gaat er goed?

In Kerkplein Venue interviewen Wijnand Nijs en Henk Schol deze verschillende direct betrokkenen over deze vraag en dagen ze ook uit op elkaar te reageren aan de hand van een aantal stellingen. Zomerdijk pleitte onlangs voor een verruiming van de openingstijden voor clubs, tot 06.00 uur.  Waarom draagt dat volgens hem bij aan een aantrekkelijke uitgaansstad? Burgemeester Depla is gevraagd om de avond samen te vatten en zijn visie te geven.

Tijdens de avond wordt ook de zaal gevraagd stelling te nemen én zich via interviewer Henk Schol tot de podiumgasten te richten met vragen. In de zaal is ook de Bredase politiek vertegenwoordigd, zodat meteen duidelijk kan worden wat de standpunten zijn van de verschillende partijen in heikele kwesties.

De avond begint om 20.00 uur, inloop 19.30 uur. Toegang is gratis, drankjes voor eigen rekening. Het programma duurt tot 21.30 uur. Daarna is er een dj en kan er onder genot van een drankje informeel worden nagepraat. Meld je aan via Facebook.

#BredaPraat is een initiatief van de politieke partijen die op dit moment de coalitie vormen: SP, D66, VVD en PvdA. Met deze avond willen ze actuele onderwerpen ook buiten de raadszaal bespreken.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief