Logo bredavandaag.nl
Mezz aan de Keizerstraat, 8 november 2016.
Mezz aan de Keizerstraat, 8 november 2016. (Wijnand Nijs)

Extra kosten verbouwing Mezz opnieuw in de raad

  Politiek

BREDA - De gemeenteraad praat later opnieuw over de noodzakelijke verbouwing van Mezz. Dat is donderdagavond besloten tijdens de raadsvergadering. GroenLinks trok het eerder aangekondigde amendement op de begroting in, na een verzoek van de burgemeester.


GroenLinks reageerde met het amendement op de brief van wethouder Marianne de Bie over de noodzakelijke aanpassing van het pand onder de noemer ‘de basis op orde’. De verbouwing zou in tegenstelling tot een eerdere schatting niet 1,35 miljoen gaan kosten, maar 1,8 miljoen. Daarop stelde ze voor de beslissing over de verbouwing uit te stellen tot na de verkiezingen.  

Fractievoorzitter Jos Koniuszek van GroenLinks vatte het het amendement samen hoe zijn partij erin staat. Hij wees erop dat de raad eerder heeft besloten een aantal basale bouwkundige tekortkomingen in het gebouw aan te pakken die de bruikbaarheid als poppodium in de weg staan. Het benodigde bedrag is volgens hem minder dan de 2,5 miljoen die Mezz eerder zelf becijferde.

“Wat betreft GroenLinks is het zo klaar als een klontje dat het extra bedrag nodig is om de basis op orde te krijgen”, laat burgerraadslid Peter Bakker weten. “Wij zijn ook al twee begrotingen bereid geweest daarvoor extra de portemonnee te trekken.”

Zijn fractie ziet ook wel de problemen die andere fracties hebben met de kosten. Vandaar het doorschuiven van het onderwerp naar een zogenaamde ‘beeldvormende sessie’. “We zien dat andere partijen tegen het extra bedrag aanhikken en daarover graag eerst uitgebreider van gedachten wisselen dan nu binnen de begrotingsbehandeling mogelijk is.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief