Logo bredavandaag.nl
GroenLinks
gemeenteraadsverkiezingen

Peter Bakker lijsttrekker GroenLinks Breda

  Politiek

BREDA - Peter Bakker wordt voorgedragen als lijsttrekker voor GroenLinks bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft de partij donderdag bekendgemaakt. De voodracht van Bakker is afkomstig van de kandidatencommissie van de partij. De leden van GroenLinks beslissen op 27 november definitief over de kieslijst van GroenLinks.

Peter Bakker (53) is geen onbekende in de politiek. Als burgerraadslid werd hij benoemd tot voorzitter van de commissie die onderzoek deed naar fouten
die de gemeente maakte op het dossier van het NAC-stadion. Ook is Bakker tussen 2012 en 2014 al een korte tijd raadslid geweest. De kandidatencommissie noemt Peter Bakker 'een betrouwbare en gedreven persoonlijkheid die weet waar hij het over heeft'. 

Raadslid Marike de Nobel (48) staat op de tweede plaats.  De kandidatenlijst van GroenLinks kent ook veel nieuwe gezichten. Op de derde plaats staat afdelingsvoorzitter en personeelsadviseur Hilrieke Nauta, gevolgd door jeugdhulpverlener Lisa Maas, politicoloog Thom Dijkstra en onderwijsdeskundige Annelien van Hemert. Huidig burgerraadslid MonicaTecklenburg staat op plaats zeven. Itaï van de Wal en Yolanda Verhoeven volgen op acht en negen.

De huidige fractievoorzitter Jos Koniuszek keert niet terug in de raad. Hij zwaait af.
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief