Logo bredavandaag.nl
Yvette de Wit

Ook jongerenorganisatie VVD blij met pilot verruiming openingstijden

  Politiek

BREDA - De kwestie over de verruiming van de openingstijden van bepaalde horecagelegenheden voor het creëren van een clubcultuur wordt door steeds meer partijen positief opgevangen. VVD, D66, GroenLinks en SP zijn al in voor het uitvoeren van een pilot. De onafhankelijk jongerenorganisatie van de VVD (JOVD) is blij met deze ontwikkelingen.


“Twee jaar geleden liep de VVD niet warm voor de verruiming van de openingstijden in de horeca”, zegt Martijn Bossers, voorzitter JOVD Baronie van Breda. "De verruiming van openingstijden speelt erg onder de jeugd, dat ziet de VVD ook wel. Ik denk dat zij tijdens aankomende verkiezingen wat meer jongeren naar de partij willen trekken." 

In 2018 komt er een pilot: vier nachten gaan verschillende horecagelegenheden open tot zes uur. Als dit een succes is, wordt de verruiming definitief doorgevoerd. “Met die doorvoering zal het aantrekkelijker worden voor grotere evenementen om naar Breda te komen, omdat meer bezoekers bereid zullen zijn om naar Breda te komen in plaats van dat ze niet twee uur lang op het station moeten blijven om naar huis te kunnen”, aldus Bossers. “Ook zal het Breda de enige stad in Brabant maken met openingstijden tot zes uur, wat ook weer studenten naar Breda zal lokken. Tenslotte is het ook goed dat de ondernemers meer vrijheid krijgen omtrent de openingstijden.”

Om overlast te voorkomen is het volgens Bossers belangrijk dat er goede gesprekken gevoerd worden met politie en omwonenden. "Ook is die pilot ervoor om te kijken waar de eventuele overlast zit", zegt Bossers. "Een verruiming van openingstijden mag nooit te kosten gaan van de openbare veiligheid."

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief