Logo bredavandaag.nl
gemeenteraadsverkiezingen

Kandidaten 50PLUS voor raadsverkiezingen bekend

  Politiek

BREDA - Ook 50PLUS heeft de nieuwe kandidatenlijst openbaar gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Joep Taks is, zoals eerder bekend werd, lijsttrekker. Naast Taks is er nog een aantal bekenden terug te vinden op de lijst.


Joep Taks (1) was al eens lijsttrekker bij de waterschapsverkiezingen in 2015. Taks is momenteel ook de fractievoorzitter van 50PLUS in het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta. Daarnaast was hij tot aan 2010 jarenlang gemeenteraadslid voor de VVD, evenals fractievoorzitter gedurende meerdere periodes.

Peter van Lier, voorheen burgerraadslid van TROTS/Opa en regio-coördinator van 50PLUS volgt op (2). Hans Mesman is wiskundig ingenieur en oud-onderwijsman, onder andere van Avans en Business Universiteit Nyenrode (3). Willem van Gastel staat op (4) en is voorheen langdurig ondernemer geweest in de voedingssector. 

De top-5 wordt afgesloten door de twintigjarige Lorenzo van der Weiden. “Hij is zeer gemotiveerd, het is een misvatting dat jongeren geen plek hebben bij 50PLUS. Als je ons programma ziet, dan lees je dat we open zijn voor alle generaties”, licht lijsttrekker Joep Taks toe. Verder een opvallende naam op de lijst is die van horecaondernemer Joop Sweere.

Het is voor 50PLUS de eerste keer dat de partij in Breda aan de raadsverkiezingen meedoet.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief