Logo bredavandaag.nl

Politieke nieuwkomer Manon Stevens: ‘Een benaderbaar raadslid zijn’

  Politiek

BREDA - Over een paar maanden mag Breda weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bijna elke partij heeft zijn kandidatenlijst klaar. BredaVandaag gaat in gesprek met potentiële nieuwkomers in de raad. Wie zijn ze en wat willen ze bereiken? Vandaag, Manon Stevens, 43 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als lobbyist voor de provincie Brabant. Kandidaat voor de VVD.


Ze is verzot op Breda, mede door haar opa, een bekende Bredanaar. Als Thuur Piek was hij 22 jaar opperpliesie in de raad van elf in Breda. Ervaring in de landelijke politiek heeft ze ook. Negen jaar lang werkte ze als persvoorlichter voor de VVD fractie in Den Haag. Nu staat ze vierde op de lijst van de VVD in Breda.

Waarom bij deze partij?
“Het is een hele warme en fijne club. Het zijn allemaal leuke mensen. VVD is de partij waar ik me daarnaast met de meeste van de standpunten kan vereenzelvigen. Ik heb ook meegeschreven aan het verkiezingsprogramma, dus er staat niets in waar ik het niet mee eens ben. En ik ben liberaal, geloof in vrije keuze.”

Hoeveel jaar ben je al lid van de VVD?
“Ik weet het niet precies, maar volgens mij sinds 2002.”

Waarom wil je in de gemeente Breda politiek actief zijn?
“Breda is de mooiste stad ter wereld. Ik woon hier vanaf mijn zeventiende en heel mijn familie woont hier. Ik heb altijd achter de schermen gewerkt bij de politiek en vind het leuk om nu zelf meer naar voren te treden.”

Heb je ambities binnen de landelijke politiek?
“Nee, ik heb landelijk altijd liever achter de schermen gewerkt. Breda is mijn eigen stad, dus daar wil ik me wel voor de schermen bewegen.”

Wat is je eerste politiek herinnering?
“De moord op Pim Fortuyn maakte de grootste indruk op me. Je zou nooit aangevallen of bedreigd mogen worden om wat je vindt. Politici moeten ook veilig over straat kunnen.”

“Daarnaast is mijn sollicitatiegesprek bij de kamer in 2000 de eerste herinnering. Vlak daarna heb ik Hans Dijkstal ontmoet en werd ik onderdeel van die fractie.”

Wie is je politieke voorbeeld?
“De reden dat ik ooit VVD ben gaan stemmen is Frits Bolkestein. Hij stond boven alle partijen en was heel uitgesproken, eerlijk en een echte leider. Dat is een man die absoluut indruk op me maakte. Maar ik ben ook dol op Mark Rutte, die heel benaderbaar en normaal gebleven is. Heel verschillende types.”

Welke portefeuille ambieer je?
“Ik heb zelf heel lang in de horeca gewerkt in Breda. Het evenementenbeleid spreekt mij daarom aan. Ook veiligheid. Ik vind dat iedereen veilig over straat moet kunnen. Zaken op en rond de binnenstad vind ik erg belangrijk.”

Wat hoop je te bereiken als je in de raad komt?
“Dat ik een heel goed en benaderbaar raadslid ben. Dat mensen mij weten te vinden.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief