Het werk aan de Stationslaan is in afrondende fase.
Het werk aan de Stationslaan is in afrondende fase. (Henk Voermans)

Herinrichting Stationslaan moet veiligheid vergroten

  Politiek

BREDA - De gemeente Breda begint definitief in het voorjaar van 2018 met de grondige herinrichting van Stationslaan. Op korte termijn worden bebording en verlichting aangepakt, met name rond de oversteekplaatsen.


Dat schrijft het college in antwoord op de vragen van GroenLinks Breda. Daarnaast komen er voetgangers- en fietssilhouetten, zoals ook op Zwijnsbergenstraat en Groenedijk.

“De natuurstenen bestrating wordt vervangen door asfalt, waardoor de zebramarkering beter op zal vallen. De fietsoversteken en inleidende fietspaden worden in rood asfalt uitgevoerd en de drempels worden aangepast,” meldt het college. Door de late levering van de benodigde hardstenen trottoirbanden, zijn de werkzaamheden wat vertraagd, blijkt uit het schrijven.

GroenLinks vroeg ook nog waarom er tot op heden geen maatregelen genomen zijn om de snelheid op de hele Stationslaan terug te brengen naar 30 kilometer per uur. Volgens het college blijft het 50km/u gedeelte richting Belcrum onveranderd, omdat ‘het belangrijk is dat op dit soort wegen weinig onderbrekingen zijn.’ Het college wijst op de noodzaak van goede doorstroming voor hulpdiensten en bussen.

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief