Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. (Wijnand Nijs)

PvdA Breda wil jaarlijkse deurbeleidcontroles bij kroegen

  Politiek

BREDA - Breda moet jaarlijkse deurbeleidcontroles invoeren voor de horeca in de stad. Dat stelt de PvdA. Volgens de fractie zou dat bijdragen aan een gastvrij Breda. De PvdA stelt de maatregel voor in vragen aan het college naar aanleiding van het SBS-programma Undercover, waarin een jaar geleden te zien was dat groepjes donkere jongens in sommige Bredase kroegen niet binnen mochten.


In de reportage was te zien dat groepen blanke jongeren wel gewoon in alle kroegen naar binnen mochten. De gemeente Breda kondigde destijds een onderzoek aan, dat inmiddels wordt uitgevoerd door buro Radar.

In de raadsvragen beschrijft de PvdA dat ze het goed vinden dat er een onderzoek wordt uitgevoerd, maar dat na het niet zo mag zijn dat na het onderzoek iedereen weer op zijn lauweren gaat rusten. De PvdA Breda wil mystery guests inzetten om te controleren of portiers discrimineren. Op dit moment zet de gemeente al mystery guests in om te controleren of kroegen zich houden aan de alcoholleeftijd.

Daarnaast wil de PvdA Breda dat de kroegen, die hun deurbeleid keurig op orde hebben, positief in het zonnetje worden gezet. Bijvoorbeeld door hen een keurmerk te geven.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief