Raadsvergadering 12 oktober 2017
Raadsvergadering 12 oktober 2017 (Wijnand Nijs)
gemeenteraadsverkiezingen

Nieuwe politieke beweging zoekt raadsleden in de kroeg

  Politiek

BREDA - De nieuwe politieke beweging Volmondig Ja gaat op zoek naar Bredanaars die namens de partij op de kandidatenlijst willen. De zoektocht start deze woensdag in de kroeg met een informatieavond.


Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen belangstellenden in Grandcafe´ Klaerenbeek, Ginnekenweg 230 zich over de beweging laten informeren. De nieuwe beweging, zoals oud-CDA’ers Peter Elbertse en Els Groeneweg de partij noemen, wil op deze manier buiten het gebruikelijke netwerk mensen vinden.

“Je wilt ook mensen ontmoeten die je niet kent”, geeft Elbertse aan. “We hebben in de korte tijd dat we bezig zijn al enthousiaste en nieuwe mensen ontmoet, maar we willen de zaak opengooien om te kijken wie er geïnteresseerd is.”

Volmondig Ja wil meer zeggenschap en invloed geven aan de burgers. Of, zoals de partij het verwoordt: “Oplossingsgericht en in een brede meerderheid overeenstemming bereiken over wat de beste oplossing is voor de uitdagingen waarvoor Breda staat.”

De beweging heeft geen aantal kandidaten voor ogen. “Wij hopen op een kwalitatieve goede lijst. Die proberen wij samen te stellen, de kwaliteit gaat voor kwantiteit.” Om te voorkomen dat ‘gelukszoekers’ of mensen met verkeerde motieven op de lijst komen is er volgens Elbertse een hele procedure opgesteld. “We hebben een selectiecommissie, waar ik niet inzit, onder leiding van Irene Verkuijlen. Die commissie kijkt naar integriteit, kwaliteit en competenties.”

Volmondig Ja wil 20 januari de kandidatenlijst presenteren.