Logo bredavandaag.nl

‘BredaNu ook komende vijf jaar lokale omroep’

  Politiek

BREDA - BredaNu lijkt ook voor de komende vijf jaar verzekerd van de zendvergunning voor de gemeente Breda. Het college stelt aan de gemeenteraad voor in te stemmen met een positief advies aan vergunningverstrekker Commissariaat voor de Media (CvdM).


BredaNu nam vijf jaar geleden de zendvergunning over van StadsRTV Breda. Deze periode eindigt op 20 april 2018.  Stichting BredaNu heeft het CvdM op 3 oktober 2017 laten weten dat zij in aanmerking wil komen een nieuwe periode. De gemeenteraad moet voordat zo’n toewijzing gedaan wordt toetsen of de omroep aan de wettelijke eisen voldoet. Het college heeft geconstateerd dat dit zo is. De raad moet voor 15 februari aan het CvdM een advies uitbrengen.

Het college constateert daarnaast in het advies dat de omroep de eerste twee jaar een onrustige periode heeft doorgemaakt. “Vanaf 2015 is ingezet op het opbouwen van een organisatie met een vaste groep vrijwilligers die de spil zijn van de organisatie, het uitbouwen van goede programmering, het aangaan van verbindingen met relevante partners binnen en buiten Breda, het onderhouden van relaties met het onderwijs en het bieden van stageplaatsen en goede programmering die door de Bredase bevolking van relevant belang is”, schrijft het college.

In het verzoek geeft de omroep aan ernaar te streven de sociaalste regionale zender van het land te worden en nadrukkelijk op zoek te gaan naar (media)-partners.

Het college stelt ook voor de financiering voor de omroep vast te stellen op €104.828 per jaar. Dat is bijna 1700 euro meer dan de huidige financiering.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief