gemeenteraadsverkiezingen

Breda’97: ‘Behoud karakter wijken en dorpen; openheid over subsidies’

  Politiek

BREDA - De lokale partij Breda’97 zet tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in op de thema’s: ondersteuning van verenigingen, karakterbehoud van wijken en dorpen, bouwen en wonen, evenementen en subsidies.


Dat maakte de partij bekend in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Zo zou het verenigingsleven fundamenteel zijn voor een sociale stad. Daarom wil de lokale partij meer steun voor vrijwilligers vanuit de gemeente. Meer subsidies zouden deelname aan sport en cultuur voor alle kinderen betaalbaar moeten maken.

Breda ’97 wil daarnaast ook aandacht voor karakterbehoud van wijken en dorpen van Breda. “Ondanks de uitdagingen op het gebied van woningbouw dient het unieke karakter van iedere wijk en dorp te allen tijde herkenbaar en gewaarborgd te blijven,” meldt Breda’97.

Qua bouwen en wonen, ziet de partij naast sociale en goedkope woningbouw ook 10% van het totaal aangeboden worden voor CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap red.). Nieuwbouw dient voortaan aangeleverd te worden zonder gasaansluiting en met alternatieven op enkel stadsverwarming.

De partij pleit ook voor een betere spreiding van luidruchtige grote evenementen door de stad, evenals dat er rustweekends komen in wijken zodat bewoners niet wekelijks geconfronteerd worden met feesten. “Klachtenverwerking vanuit de gemeente hoort via een centraal telefoonnummer en niet achteraf,” aldus de partij.

Een gelijkmatige verdeling van subsidies is ook een streven: “Voor alle subsidieaanvragers dienen dezelfde openbare transparante subsidiecriteria te gelden. Subsidieaanvragen en verantwoordingen zijn altijd openbaar. De subsidieontvangers kunnen zich niet beroepen op geheimhouding en dienen verantwoord te worden in het openbare subsidieregister.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief