Boerke Verschuren
carnaval

Anonieme actiegroep beticht Boerke Verschuren van 'raciale agressie'

  Politiek

BREDA - VVD Breda vindt de social-mediaberichten en bedreigingen van de anonieme Actiegroep De Grauwe Eeuw aan het adres van Boerke Verschuren 'compleet bizar'. Thierry Aartsen, fractievoorzitter van VVD Breda, en Johan de Vos, uitbater Boerke Verschuren, pleiten voor een carnavalsfeest zonder haat. 

Boerke Verschuren heeft de afgelopen tijd diverse brieven en online intimidaties binnen gekregen van de anonieme Actiegroep De Grauwe Eeuw. In deze berichten beticht de actiegroep Boerke Verschuren van 'raciale agressie' vanwege de carnalvalsuitdossing van de kroeg. De Grauwe Eeuw strijdt onder andere tegen 'foute straatnamen'.

VVD Breda heeft vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders gesteld, omdat zij deze berichten 'compleet bizar' vinden. Fractievoorzitter Thierry Aartsen liet weten  het bizar te vinden dat de actiegroep met gestrekt been 'ons feestje' (carnaval) probeert binnen te vallen. "Dat laten we niet gebeuren. In ons mooi Breda is geen plaats voor haat. "Dit is de wereld op zijn kop", laat ook Johan de Vos weten. De Vos en VVD Breda samen strijden voor een carnavalsfeest zonder haat. 


Aartsen noemt als voorbeeld van een van de bedreigingen, die VVD Breda echt niet vindt kunnen, de aangiftes die de groep deed tegen kinderfeestjes in Tivoli Vredenburg met het thema 'Cowboys en indianen'. "Mensen moeten vrij carnaval kunnen vieren en hun kids als indiaan rond laten lopen zonder op social-media aan de schandpaal genageld te worden of geïntimideerd te worden", aldus Aartsen. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief