Logo bredavandaag.nl
De Zuidelijke Rondweg, vrijdag 12 januari 2018.
De Zuidelijke Rondweg, vrijdag 12 januari 2018. (Michael Janiec)

Breda aan de slag met zuidelijke rondweg

  Politiek

BREDA - De verkeersproblematiek op de zuidelijke rondweg wordt aangepakt. Daarmee stemde de raad in meerderheid in. In een reeks aan moties maakten de verschillende fracties wel duidelijk dat de huidige aanpak om een verdieping vraagt. De wethouder gaf aan met onderzoek te laten doen.


Peter Elbertse (Elbertse/Groeneweg) gaf aan wat meer fracties ook stelden: “Is dit een duurzame oplossing? Nee. Dat is wel wat we nu moeten doen, maar intussen moeten we wel maatregelen nemen. Want dit is wel waar de stad last van heeft.”

Onder meer de SP, gesteund door GroenLinks, drong aan op snelheidsbeperkende maatregelen, waarmee onder meer geluidsoverlast beperkt kan blijven . “Want er wordt harder gereden dan de toegestane 50 km per uur”, aldus René Spiegels (SP). Adank gaf aan daar al toezeggingen over te hebben gedaan. “Samen met politie en justitie kijken we naar mobiel en vast cameratoezicht, daarbij uw wens over te brengen om de snelheid terug te dringen.”

In de moties drongen de fracties aan op onderzoek. Adank kon daar in meegaan. “We zien ook dat we over vijf of tien jaar een probleem hebben. Daar moeten we nu naar kijken. Dus die onderzoeken moeten nu starten.”

In onderzoeken moet onder meer gekeken worden naar ondertunneling en geluidsmaatregelen. Adank gaf aan voor het westelijk deel aan met een betere onderbouwing te komen. De maatregelen aan de oostkant kan hij gaan uitvoeren. Daarmee moet ook sluipverkeer door onder meer de Dr Struyckenstraat en de Julianalaan beperkt worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief